اسلاید 1
اصول زیست محیطی – عدالت در طراحی شهری
مطالعه موردی از منطقه رور، آلمان
اسلاید 2
فهرست مطالب
1. مقدمه
2. پیشینه نظری
3. مواد و روش ها
4. نتایج و دستاوردها
5. نتیجه گیری
6. منابع
7. پرسش و پاسخ
اسلاید 3
مقدمه
این ارائه بر اساس یک پروژه تحقیقاتی "ZUKUR" (منطقه شهر آینده رور) است که در سال 2017-21 در بخش برنامه ریزی فضایی در دانشگاه TU Dortmund (به رهبری پروفسور استفان گریوینگ، IRPUD) انجام شد.
• بزرگترین پروژه ای که تاکنون در بخش برنامه ریزی فضایی انجام شده است
• رویکرد پژوهشی فرا رشته ای
• همکاری نزدیک با RVR (انجمن منطقه ای رور) و همچنین شهرهای دورتموند و بوتروپ
• نتایج منتشر شده به عنوان مثال. توسط
Ohlmeyer, K., Schaefer, M., Kirstein, M., Gruehn, D. & Greiving, S. in Town Planning Review (2022), 93 (2), pp. 187–210
اسلاید 4
پیشینه نظری و اهداف تحقیق
در دنیای رشد مستمر شهری و تخریب محیط زیست، امروزه یکی از چالش های اصلی برای برنامه ریزان تضمین شرایط زندگی سالم در مناطق و شهرها است (Brulle & Pellow 2006).
این وضعیت نگرانیهای برابری را در محلههای شهری در رابطه با اینکه چه کسی بهویژه تحت تأثیر آلودگی زیستمحیطی است و چه کسی از منابع زیستمحیطی مجاور سود میبرد، ایجاد میکند.
نتیجه این است که برنامه ریزان شهری باید راه حل های جدیدی برای توزیع فضایی مزایا و بارهای زیست محیطی در میان گروه های مختلف شهروندان بیابند.
در دهه های اخیر، ایده عدالت زیست محیطی هم در گفتمان سیاسی و هم در تحقیقات دانشگاهی مورد توجه بین المللی قرار گرفته است (Walker 2009).
اسلاید 5
امروزه، عدالت زیست محیطی نه تنها آسیب ها یا بارهای زیست محیطی، بلکه کالاها و مزایای زیست محیطی را نیز در بر می گیرد (داوودی و بروکس، 2014).
ه طور کلی، عدالت زیست محیطی ترکیبی از حفاظت از محیط زیست و عدالت اجتماعی، از جمله جنبه های اساسی توسعه پایدار است. (میچل و دورلینگ 2003).
به طور خاص، عدالت زیست محیطی بر دستیابی به توزیع یکنواختی از مزایای زیست محیطی، از جمله کیفیت و دسترسی به زیرساخت های سبز از یک سو، و عوامل استرس زای محیطی، مانند آلودگی هوا و صوتی، از سوی دیگر، تمرکز دارد (Agyman & ایوانز 2004).
در آلمان، مطالعات موردی معدودی مانند مطالعات برلین یا دورتموند قبلاً تحلیلهای فضایی را با استفاده از شاخصهای تثبیتشده انجام دادهاند (Lakes et al. 2014; Flacke et al. 2016).
با این حال، تنشها و شوکهای مرتبط با اقلیم مانند امواج گرما و سیل در طول توسعه شاخصها مورد توجه کمی قرار گرفتهاند، علیرغم اینکه نیاز مبرمی به گنجاندن اثرات توزیعی رویدادهای شدید جوی بر محیطهای شهری وجود دارد (شفر و همکاران،2020).
اسلاید 6
عدالت لزوماً به معنای برابری نیست.
به طور مشابه، نابرابری به طور خودکار با بی عدالتی مطابقت ندارد (الورز 2005).
از این رو، نابرابری از نظر توزیع نابرابر کالاها و بدیها را میتوان «ناعادلانه» تلقی کرد، بهویژه با توجه به وجود تفاوتهای قابل توجه و فزاینده بین گروههای اجتماعی (Preisendörfer 2014).
اهداف اصلی پایداری عدالت زیستمحیطی کاهش یا اجتناب از آلودگی محیطی متمرکز و مرتبط با سلامتی و ایجاد دسترسی عادلانه برای همه به منابع زیستمحیطی است.
اسلاید7
اهداف تحقیق:
اگرچه عدالت زیست محیطی در حال حاضر مورد توجه سیاست های محلی در Bottrop نیست، برخی از جنبه ها در اسناد برنامه ریزی اخیر مورد توجه قرار گرفته است:
• طرح آماده سازی کاربری زمین
• طرح زیست محیطی
• طرح جامع توسعه مجدد شهری سازگار با اقلیم
• مطالعه امکان سنجی پتانسیل های سازگاری آب و هوا در شهر داخلی بوتروپ.
بر این اساس، نتایج تحقیقات ما باید
• به عنوان ابزار اطلاعاتی
• کمک به ادارات برنامه ریزی شهری مرتبط
• یافتن اقدامات مناسب برای کاهش بی عدالتی بالقوه زیست محیطی مورد استفاده قرار گیرد.
اسلاید 8
حوزه مطالعه:
شهر بوتروپ
در ایالت North Rhine-Westphalia
• شهر نوآوری
• شهر سبز و غیره.
اسلاید 9
اسلاید10
تامین فضای سبز و باز (GSup)
دسترسی به فضاهای سبز و باز (GAcc)
آلودگی صوتی (NOI)
آلودگی PM10/PM2.5 (PM)
آلودگی NOx (NOx)
روزهای گرم (HD)
شب های گرمسیری (TN)
خطر سیل (Fld)
اسلاید 13
همبستگی رتبه ای بین تعداد بارهای زیست محیطی و دریافت کنندگان رفاه اجتماعی:
Spearman’s ρ = 0,334
اسلاید 14
نتایج
• نتایج توزیع نابرابر مزایا، بارها و خطرات زیست محیطی را نشان می دهد و آنها را به نابرابری های اقتصادی-اجتماعی مرتبط می کند.
• از این داده ها میتوان اینگونه نتیجه گرفت که شهروندان محروم از نظر مالی تمایل دارند با اثرات نامطلوب زیست محیطی متعدد در شهر بوتروپ مواجه شوند.
• واریانس توضیح داده نشده این فرض را می دهد که متغیرهای دیگر نیز ممکن است اثرات داشته باشند
• در سال 2019 یک "بررسی پایداری" توسط شهر Bottrop برای مشارکت مداوم مسائل زیست محیطی-عدالت در برنامه ریزی شهری ایجاد شد.
به طور دقیق، بررسی پایداری برای بررسی و ارزیابی اثرات پروژهها بر توسعه پایدار با کمک رتبهبندی بین 8- (بازدارنده) و 8+ (ترویج) در نظر گرفته شده است.
© کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد . طراحی و پیاده سازی شده توسط : همایش نگار ( ویرایش 10.0.6)